Nieuws

Terug naar het overzicht

Twee sterk lokale uitgevers bundelen krachten. Heemskerkse Courant en de Beverwijker naar Rodi Media.

Geplaatst op door Rodi Media

Met ingang van 2 maart 2018 worden huis-aan-huisbladen de Beverwijker en Heemskerkse Courant uitgegeven door Rodi Media; tot eind deze maand nog in handen van Kennemerland Pers. Beide titels, met een totale oplage van 38.800 in de regio Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan Zee, passen volgens Eric Kooij, commercieel directeur Rodi Media, uitstekend in de ambitieuze bedrijfsfilosofie.

Frits Raadsheer en Eric Kooij

“We zijn met onze zondagskranten al dekkend in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal en deze overname past perfect in ons streven om lezers en adverteerders ook met onze midweekse titels huis-aan-huis te kunnen bedienen. We anticiperen constant op nieuwe uitdagingen en we spelen in op waar commercieel en redactioneel behoefte aan is. Wij doen onze IJmuidense titel Huis aan Huis over aan Kennemerland Pers. De krant zal worden geïntegreerd in de Jutter en de Hofgeest. Zie het als een soort ruil, voor beide partijen aantrekkelijk.”

Voor Frits Raadsheer, algemeen directeur van Kennemerland Pers, is er absoluut sprake van een win-win situatie. “De identiteit van de Beverwijker, Heemskerkse Courant, de Jutter en de Hofgeest blijft behouden. Huis aan Huis zal niet meer in de fysieke vorm herkenbaar zijn, maar de Jutter zal beeldbepalend zijn voor IJmuiden en directe omgeving. Rodi Media en Kennemerland Pers zullen elkaar niet gaan beconcurreren, maar juist gaan samenwerken. Rodi Media en Kennemerland Pers gaan de commerciële en redactionele krachten bundelen en daardoor elkaar absoluut versterken.”

De Heemskerkse Courant en de Beverwijker zijn herkenbare kranten in hun verspreidingsgebied. Zij hebben, net als alle kranten van Kennemerland Pers, recentelijk een transitie ondergaan. Een overgang van het kleinere Berliner formaat naar de handzame tabloid. Verder worden er wat subtiele esthetische aanpassingen doorgevoerd. Veel lokaal nieuws, vaste rubrieken, aantrekkelijke specials en het gemeentenieuws blijven de basis vormen van de bestaande formule.

Vanaf 2 maart worden de nieuwe titels toegevoegd aan het portfolio van Rodi Media. Wilt u meer informatie over advertentiemogelijkheden in de Heemskerkse Courant en de Beverwijker? Neem dan contact op met uw media-adviseur via 023-5425105 of  advies@rodi.nl.

Terug naar het overzicht