Nieuws

Terug naar het overzicht

Zonovergoten NNP dag in Archeon

Geplaatst op door Rodi Media

De NNP is de landelijke organisatie van lokale nieuwsmedia, waarbij zo’n 50 uitgeverijen zijn aangesloten. De Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek, de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie en de A.M. Banda-prijs worden jaarlijks uitgereikt en zijn bedoeld ter onderstreping van het vaak hoge niveau van de lokale nieuwsmedia in al zijn facetten en als stimulans om diezelfde lokale nieuwsmedia nog nadrukkelijker op de kaart te zetten, als mediatypen die in de haarvaten van de lokale samenleving zitten en invulling geven aan een kwalitatieve, brede en continue hyper lokale nieuwsvoorziening.

Het redactieteam van BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws heeft de NNP-prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek 2016 gewonnen met de 17-delige serie ‘Op weg naar de nieuwe gemeente’. De winnende foto van de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie was van de hand van Stephan Tellier van Het Kontakt Lek en IJssel Oost met de foto van de doorkomst van de eerste etappe van de Tour de France in Haastrecht. De A.M. Bandaprijs, de prijs voor het beste commerciële initiatief, ging naar dezelfde winnaar als in 2015: de Texelse Courant met het Texelse Courant Crossmedia Pakket. Rodi Media fotograaf Vincent de Vries viel voor de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie net buiten de prijzen. De commerciële inzendingen van Rodi Media waren onder meer de Laag Holland (recreatie)krant, de AZ seizoen openingskrant en andere aansprekende specials.

De nominaties en daaraan gekoppelde prijsuitreiking was een van de hoogtepunten van de NNP-dag; een inspirerende dag, die 21 april 2016 werd gehouden in het museumpark Het Archeon in Alphen aan den Rijn. Maar er waren meerdere hoogtepunten. Er was de algemene NNP-ledenvergadering voor de aangesloten uitgevers, een workshop ‘sales in de media’ voor media-adviseurs, begeleid door Retriever Media Informatie, en een workshop voor redacteuren voorgezeten door hoofdredacteur Donald Esser van Rodi Media. Voormalig De Telegraaf hoofdredacteur Sjuul Paradijs gaf een boeiende, inspirerende en reacties ontlokkende presentatie ‘Ga uitgeven! Staatsgreep in de Media’. Ook René van Zanten, algemeen directeur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, liet in een paneldiscussie het soms wel en soms niet eens te zijn met lokale uitgevers en Sjuul Paradijs. Er ontspon zich een interessant ‘debat’, wNNPaarbij Eric Kooij (Commercieel Directeur Rodi Media) Paradijs het vuur aan de schenen legde. De presentatie van de nieuwe NNP-website (www.nnp.nl) vormde het slotdecor.

Tijdens het latere informele samenzijn – netwerkborrel en buffet – wisselden de lokale uitgevers ervaringen uit en werden ideeën voor het heden en de toekomst uitgesproken en besproken. Het Rodi Media motto ‘Bereik samen succes’ werd unaniem gedeeld.

 

Terug naar het overzicht