Nieuws

Terug naar het overzicht

‘Ik leef mijn leven tot het einde’

Geplaatst op door Rodi Media

Dát is de titel van de aangrijpende bijlage over palliatieve zorg voor patiënten en naasten in de kranten van Rodi Media. Een unieke bijlage met onderwerpen en interviews met maatschappelijke waarde en belang om te delen. De redactie van Rodi Media heeft in samenwerking met Netwerken Palliatieve Zorg (NPZ) in Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland op indringende en vooral menselijke wijze weergegeven waar het in het leven écht om draait. 

In de krant het ontroerende verhaal van Roos Wester-Klaver, die geniet van de kleine dingen in het leven na de onheilstijding van een tumor met uitzaaiingen in de alvleesklier; het relaas van consulente spirituele zorg Maria Luyckx, die mensen bijstaat in hun zoektocht naar zingeving; vrijwilligers aan het woord, die zich inzetten voor ernstig zieken en hun naasten; een gesprek met palliatief verpleegkundige Annemieke Brouwer; het moeilijke werk van wijkverpleegkundige Patricia Floor als het gaat om de laatste levensfase; een onderwerp als ‘Doodgaan, hoe doe je dat eigenlijk?’; de warmte en gastvrijheid op plekken waar ongeneeslijk zieke mensen tijdelijk kunnen verblijven; het in de hand nemen van de regie als het einde nadert en emotionele verhalen van nabestaanden.

Voor het eerst in Noord-Holland heeft Rodi Media in samenwerking met NPZ deze bijlage gemaakt over palliatieve zorg. Een heftig onderwerp maar zó belangrijk om deze kant van het leven te belichten.

Bekijk hieronder de bijlage online.

Terug naar het overzicht