Nieuws

Terug naar het overzicht

Papieren folder ook in 2016 populair

Geplaatst op door Rodi Media

Voor de derde keer heeft NOM de cijfers bekendgemaakt van de NOM Folder Monitor. De cijfers laten zien dat de papieren folder niet aan populariteit heeft ingeboet. Nederland beschikt over 12,7 miljoen folderlezers.

Papieren folder blijft onverminderd populair

De traditionele folder weet zich goed staande te houden in de mediawereld. Wel 62% van de Nederlanders leest alleen de papieren folder. Zij doen dit om op de hoogte te zijn van aanbiedingen maar ook ter ontspanning, vooral in de avonduren. En ze worden er actief van: meer dan 80% komt in actie na het lezen van een papieren folder. 21% van de Nederlanders lezen zowel de papieren folder als de digitale folder.

Nederlanders kunnen niet zonder de folder

95% van de Nederlanders leest wel eens een folder, dit zijn in totaal 12,7 miljoen mensen (papier en/of digitaal). Ze lezen ‘m niet alleen, ze willen ‘m echt graag ontvangen. 53% van de Nederlanders zou de papieren folder zelfs missen als deze niet meer zou verschijnen. Gemiddeld besteden Nederlanders 17 minuten per week aan het lezen van papieren folders, 12 minuten bij digitale folders.

Actie groter bij papieren folder

Lezers van folders blijven graag op de hoogte van de aanbiedingen die erin staan. Met effect, want 46% koopt regelmatig een product uit een folder. Actie na het lezen van papieren folders is groter dan na het zien van digitale folders. Digitale folders zetten meer aan tot het bezoeken van de website van de winkel.

Drukwerk verspreiden met Rodi Media

Ook bij Rodi Media is het mogelijk drukwerk te laten verspreiden. De folders of flyers worden met de goedgelezen huis-aan-huisbladen mee verspreid in Noord-Holland. Om de doelgroep precies te bereiken kan er een selectie gemaakt worden op postcode. Alle voordelen van drukwerkverspreiding via Rodi Media zijn hier te vinden.

NOM2-2016

Terug naar het overzicht