Nieuws

Terug naar het overzicht

Rodi Media partner ‘Marathon tegen kanker’

Geplaatst op door Rodi Media

KWF Kankerbestrijding zet 17 mei heel Alkmaar op z’n kop met de tv-show ‘Marathon tegen kanker’, gepresenteerd door Caroline Tensen.

‘Marathon tegen kanker’, gepresenteerd door Caroline Tensen

Bekende en onbekende Nederlanders komen in actie voor een dierbare tegen kanker. Eén op de drie Nederlanders krijgt de ziekte. Iedereen kent wel een geliefde, vriend of collega met kanker. De marathons die die dag uitgevoerd worden, zijn een metafoor voor kankeronderzoek. “Het is een lange weg met een duidelijk einddoel: de dag dat niemand meer sterft aan kanker. We hebben veel uithoudingsvermogen nodig om die dag te bereiken, maar samen halen we de finish”, laat Annebel Schipper – coördinator evenementen van KWF Kankerbestrijding – weten.

Rodi Media, Mediapartner én Zakenvriend

Rodi Media is mediapartner van het evenement en zal de redactionele aandacht, on- en offline, verzorgen. Er wordt veel aandacht besteed aan het evenement in de zondagsbladen die in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal verspreid worden en het Alkmaars Nieuwsblad. Het mediapartnerschap met dit evenement sluit goed aan bij de connectie die er al is tussen de twee partijen. Rodi Media is ook Zakenvriend van het KWF. Samen bereik je succes, samen haal je de finish en het het einddoel van het KWF.

Meedoen

Drie indrukwekkende acties finishen live tijdens de show op het Waagplein. Eén van de marathonacties tijdens de show is die van modeontwerpster Olcay Gulsen. Zij gaat 40 km fietsen, 10 km hardlopen en 1,5 km zwemmen. Ook wordt er een wandelmarathon van 42 km gehouden langs de mooiste plekjes in Alkmaar met als eindpunt het Waagplein. Schipper: “Iedereen kan, alleen of samen met collega’s, dierbaren of vrienden, meedoen met deze marathons. Je kunt ook je eigen marathonactie starten. Daarbij gaat het vooral om de uitdaging die jij aangaat voor je dierbare(n) met kanker. Alles kan, van dansen of darten tot cup cakes bakken.

Meer informatie over het evenement en de acties? www.marathontegenkanker.nl

Terug naar het overzicht