Kevin Manager IT

Kijkje in de Rodi-keuken: IT aan het woord

In deze rubriek geven we jou een exclusief kijkje in de Rodi-keuken! Wat houdt ons bezig? Dit keer een dag uit het leven van Kevin Schutte, Manager IT.

Leuk je te spreken, Kevin! Hoe ben je ooit bij Rodi terechtgekomen?

“Wederzijds! Ik ben ooit begonnen als stagiair: in 2005 liep ik stage op de IT-afdeling. Na het afronden van mijn mbo-opleiding in 2008 trad ik in dienst als Medewerker IT. Naast mijn werk studeerde ik nog door, waarna ik mijn hbo-diploma behaalde. Vanaf begin 2014 ben ik als IT-manager verantwoordelijk voor de IT binnen de gehele Rodi Groep.”

Wat is precies jouw rol bij Rodi?

“Bij de Rodi Groep ben ik dus verantwoordelijk voor de IT binnen alle bv’s. Concreet houdt dat in dat ik er samen met een team van vier andere IT-collega’s voor zorg dat iedereen (ruim 250 collega’s) binnen onze uitgeverijen, drukkerij en verspreidingsorganisatie veilig, snel en plaatsonafhankelijk kan werken. Denk aan korte lijntjes hebben met IT-leveranciers en het beheren en up-to-date houden van onze serveromgeving. Maar ook aan het regelen van IT-middelen voor nieuwe collega’s, zorgen dat online Teams-vergaderingen zonder storingen verlopen, en het ondersteunen bij andere vragen en behoeften van collega’s.”

En waarom is jouw functie helemaal ‘jouw ding’?

“Het IT-landschap is continu in ontwikkeling. Daarbij heb je in deze functie dagelijks contact met een breed scala aan mensen en betrokken partijen. Het managen van het IT-team en regelmatig met de organisatie in gesprek zijn over zaken die anders of beter kunnen en waar wij als IT-afdeling bij kunnen ondersteunen, maakt het echt mijn ding!”

Wat vind je het leukst aan werken voor Rodi?

“Dat zijn te veel punten om op te noemen, maar zeker de cultuur. De platte organisatie en korte lijnen zijn enorm fijn. Net als de betrokkenheid tussen het bedrijf bij de medewerkers en vice versa. Dit zorgt voor een dynamiek die prettig werkt. Én naast de mooie IT- en businessprojecten die succesvol zijn opgeleverd, geniet ik natuurlijk ook volop van de gezellige én sportieve teambuildinguitjes!” 

(Fotografie: Rosalie Buding)

Lees ook: Ellen Goeree (Manager P&O) aan het woord]