Rodi Media, sinds 1978

Uitgeverij

In 1970 startte oprichter Dick Ranzijn met het uitgeven van de huis-aan-huiskrant ‘De Koerier’. Met deze krant wilde hij een vaste plaats verwerven bij lezers en adverteerders in de regio Heerhugowaard. Vanuit een slaapkamer aan De Waelstraat in Heerhugowaard werden de eerste activiteiten ontplooid. De opzet van de krant bleek een succes. De ruimte aan De Waelstraat werd al snel te klein en werd ingeruild voor een echt kantoor. In 1978 werd de uitgeverij genaamd Rodi Media B.V. gestart. Na diverse verhuizingen is het hoofdkantoor van de uitgeverij sinds 1997 gevestigd aan de Broeker Werf in Broek op Langedijk.
Door de jaren heen is er veel ervaring opgedaan met het uitgeven van kranten en andere commerciële uitgaven. Dit heeft ertoe geleid dat Rodi Media nu wekelijks een 29 eigen nieuwsbladen uitgeeft in de regio Noord-Holland met een totale oplage van ruim 730.000 exemplaren. De laatste jaren maakt Rodi Media ook een ontwikkeling door op online gebied en bereikt het de lezers ook via de website, social media kanalen en de nieuwsbrieven. Hierdoor ontstaan er ook voor klanten lokale crossmediale mogelijkheden.

Rodi Verspreiding

In 1986 werd de eigen verspreidorganisatie Rodi Verspreiding opgericht. Hiermee werd een extra specialisme aan het bedrijf toegevoegd. Deze bedrijfstak is inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardige dienstverlener op het gebied van drukwerkverspreiding. Ruim 2.500 eigen Rodi bezorgers staan door de jarenlange ervaring garant voor correcte bezorging van onze eigen huis-aan-huis kranten en het drukwerk van derden in de vorm van kranten, folders en flyers.

Rodi Rotatiedruk

In 1989 werd de organisatie uitgebreid met een eigen drukkerij: Rodi Rotatiedruk.

De orderportefeuille van de drukkerij werd in eerste instantie voornamelijk gevuld door producten van de eigen uitgeverij. In 2005 is de revolutionaire drukpers aangeschaft: een revolutionaire drukpers aan: de waterloze KBA Cortina. Deze drukpers drukt momenteel naast de eigen nieuwsbladen ook veel kranten voor externe partijen. Met de waterloze drukpers kiest Rodi bewust voor het milieu en voor kwaliteit. Geen vervuild afvalwater meer en ook veel minder papierafval. Inmiddels is de drukkerij naar Diemen verhuis om zo logistiek nog interessanter te zijn voor landelijke relaties.