PNO

In deze rubriek geven we jou een exclusief kijkje in de Rodi-keuken! Wat houdt ons bezig? Dit keer een dag uit het leven van Ellen Goeree, Manager P&O.

Leuk je te spreken, Ellen! Wat doe je precies bij Rodi?

“Binnen Rodi ben ik verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met personeel. Het eerste contact met een sollicitant, maar denk bijvoorbeeld ook aan het assisteren bij functioneringsgesprekken én het regelen van opleidingen voor medewerkers die zichzelf graag nog verder ontwikkelen bij Rodi! Elke dag is anders, ik ben gek op het zoeken naar de juiste oplossingen voor onze collega’s en daarbij een echt ‘mensen-mens’. Daarom hou ik van mijn werk!”

Wat is je mooiste herinnering bij Rodi?

“Zonder twijfel het jubileumfeest voor ons 40-jarig bestaan! Hierbij gingen we met het hele bedrijf terug in de tijd, iedereen was uitgedost in de 80’s-stijl. Geweldig.”

En op werkgebied?

“Dan kies ik voor de stagemarkten van bijvoorbeeld de hogescholen. Hier zijn we regelmatig te vinden en ontmoeten we altijd enthousiaste studenten die op zoek zijn naar een leuke stageplek! Het contact met de studenten – waarvan er regelmatig eentje blijft plakken die dan zijn of haar eerste echte baan bij Rodi vindt – vind ik superleuk. En mijn eerste rondleiding in onze drukkerij zal ik ook nooit vergeten. Het papier dat met enorme snelheden zijn weg weet te vinden tot uiteindelijk een keurig pakketje opgestapelde kranten blijft een magisch proces.”

Wat maakt het werken voor Rodi nog meer zo leuk?

“Rodi is een echt familiebedrijf. Korte lijnen, informele werksfeer. Binnen Rodi heb ik daarbij veel vrijheid. Uiteindelijk telt het resultaat, en die flexibiliteit in hoe ik daar dan kom ervaar ik als heel fijn. Ook de diversiteit aan werkzaamheden en collega’s maakt dat geen dag hetzelfde is. Zo vind ik de transitie naar digitaal heel gaaf om mee te maken. Ik ben supertrots op onze organisatie!”

Klinkt goed, Ellen! Wil je zelf nog iets kwijt?

“Graag! Ik vind het jammer dat op middelbare scholen weinig ruchtbaarheid aan de opleiding HRM wordt gegeven. Terwijl… Hoe leuk is het dat je bijna 250 mensen, van stagiaire tot directeur, tot je directe collega’s mag rekenen? Ik vind het echt het leukste vak dat er is!”