Milieubewust krant

Het drukken van onze kranten en ander drukwerk gebeurt bij Rodi al sinds jaar en dag op een verantwoorde en groene manier. Zo is ook jouw eigen Nieuwsblad dat bij jou op de mat valt op maatschappelijk verantwoorde wijze uit onze drukkerij gerold!  

Duurzaamheid staat bij de Rodi Groep hoog op de agenda. Wist je bijvoorbeeld dat Rodi pionier is op het gebied van haarscherp en milieubewust drukwerk?  

Weten hoe de Rodi Groep nog meer maatschappelijk verantwoord onderneemt? Blader dan eens door ons MVO-verslag! 

Rodi pionier in duurzaam drukwerk 

Dat Rodi Rotatiedruk in 2005 als eerste ter wereld investeerde in een waterloze drukpers – de KBA Cortina – is iets waar we bijna twintig jaar later nog altijd ontzettend trots op zijn. Evenals de andere noemenswaardige stappen die we bij Rodi Rotatiedruk dagelijks zetten om papier-, energie- en waterverbruik tot een minimum te beperken. Zo helpen water- en flowmeters ons waterverbruik te monitoren en minimaliseren. In 2022 tilden we daarbij onze duurzame drukmethoden naar een hoger level met tools als de Ekokleen-ontwikkelmachine, die 150 keer (!) minder water verbruikt dan traditionele methoden. Onze drukplaten worden nu gewassen met puur water zonder chemicaliën, wat niet alleen milieuvriendelijker is, maar ook kostenbesparend werkt.

Recycling & duurzame verspreiding 

Zeg je Rodi, dan zeg je ook recycling. Onze papierleveranciers zijn namelijk allemaal milieugecertificeerd, én we werken voor bijna 100% met gerecycled papier: één vezel wordt gemiddeld zeven keer hergebruikt. Bovendien verminderen we verpakkingsmateriaal door het halveren van gebruik van omsnoeringsband en wikkelfolie.   

Ons maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) trekken we daarbij ook zeker door naar Rodi Verspreiding. Zo tellen wij in nieuwe wijken het aantal Nee/Nee-stickers om overproductie te voorkomen.   

Duurzame inzetbaarheid 

En daar houdt het niet op: we investeren óók in duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Denk aan het automatiseren van fysiek belastende taken waar mogelijk. Én aan ergonomische oplossingen zoals paletizers, waardoor zwaar tillen in de drukkerij tot het verleden behoort. Voor collega’s op onze kantoren zorgen onder meer zit-stabureaus, vers fruit en genoeg beweging en ontspanning tussendoor voor een fijne, gezonde werksituatie. Op die manier bouwen we aan een prettige en langdurige arbeidsrelatie! 

Toekomstige duurzame ambities 

Voor 2024 en verder blijven we ons richten op duurzaamheid en innovatie om onder meer onnodig verbruik van energie en papier tegen te gaan en ons personeel gezond en blij te houden. Samen met onze klanten en partners streven we altijd naar een betere, duurzame wereld. En we blijven ons dagelijks inzetten om met onze kranten en Rodi.nl ook inhoudelijk een positieve bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen, met onze rake verhalen, die na al die jaren nog altijd impact maken op de lokale samenleving. Je leest ze ook in onze duurzaam gedrukte kranten. En zo is de (groene) cirkel weer rond.  

Lees ons volledige MVO-verslag hier: Rodi’s MVO-verslag!