RodiMedia_Product_OverRotatiedruk

DIEMEN – De Rotatiedrukkerij van Rodi Media is een aantal jaar geleden een milieubewust en duurzaam pad opgegaan met de aanschaf van de waterloze drukpers, de KBA Cortina. De drukkerij in Diemen blijft mogelijkheden zoeken om innoverend, duurzaam en productief te blijven opereren. In de rotatiedrukkerij worden onder meer de eigen huis-aan-huis edities van Rodi Media gedrukt, maar ook grote dagbladen als het Financieele Dagblad en het Nederlandse Dagblad.
De nieuwste ontwikkeling is de investering en installatie van een nieuwe wasinstallatie op de waterloze KBA Cortina drukpers. Rodi Media is de enige die waterloos drukt in Nederland. Wanneer een order gedrukt is dient de pers omgebouwd en schoongemaakt te worden om de volgende order te drukken. Dit proces, van schoonmaken en ombouwen met de hand, neemt soms tien tot vijftien minuten in beslag. Met de nieuwe wasinstallatie wordt dit proces versneld naar twintig seconden. De installatie spuit een micro-emulsie van reinigingsmiddel aan beide zijden van het papier. Door de frictie tussen het papier en het doek wordt de inkt efficiënt verwijderd van de doeken en rollers. Techniweb is de leverancier van de Technocleaner die onder het agentschap van VMS valt.

Kwaliteit
Milieubewust drukken, dat is een belangrijke pijler in de rotatiedrukkerij van Rodi Media.
Deze investering is daar een voorbeeld van. Hierdoor wordt nu minder schoonmaakmiddel en minder doeken gebruikt om te pers te reinigen en daarnaast wordt minder papier gebruikt bij het ‘proefdraaien’ van een order. Doordat de pers sneller schoon is heeft het drukwerk eerder de gewenste kwaliteit en dat zorgt voor minder papierafval. Ook is de pers sneller gereed voor een nieuwe order, van vijftien minuten naar twintig seconden. Dit geeft de productiviteit van de pers en personeel een grote boost.

Duurzaam
Rodi Media gelooft in print en durft daar in te investeren.pers De rotatiedrukkerij is voorloper op gebied van kwalitatief en milieubewust drukwerk. Daarnaast drukt Rodi Media kranten voor verschillende gemeenten, waarbij het een eis van de gemeenten is de manier van drukken zo duurzaam mogelijk te maken. Met deze investering speelt Rodi Media hier op in en toont het aan veel waarde te hechten aan certificeringen, zoals ISO14001. De installatie van de innovatieve wasinstallatie is een voorbeeld van durf en focus op milieubewust opereren.