Branded Content: jouw merk, goed in beeld

Consumenten worden tegenwoordig overspoeld met informatie. Via traditionele kanalen zoals print, maar ook via bijvoorbeeld sociale media. Voor bedrijven en organisaties wordt het daardoor steeds lastiger om op te vallen.

Wil je effectief lokaal en regionaal adverteren voor een gericht publiek? Met Branded Content breng je jouw merk overal goed in beeld – inclusief promotie via de juiste online kanalen.

1/2 PAGINA
€ 612 vanaf prijs
Artikel o.b.v. interview met redacteur
1 Foto gemaakt door fotograaf
Publicatie in één van onze kranten
Publicatie op één gemeente van www.rodi.nl
Meer edities? 10% korting bij 2-3 edities, 4-5 edities 15% korting
VRAAG AAN!
1/1 PAGINA
€ 1055 vanaf prijs
Artikel o.b.v. interview met redacteur
1 Foto gemaakt door fotograaf
Publicatie in één van onze kranten
Publicatie op één gemeente van
www.rodi.nl
Meer edities? 10% korting bij 2-3 edities, 4-5 edities 15% korting
VRAAG AAN!

Wat is Branded Content?

De continue stroom aan nieuws, advertenties en andere zakelijke uitingen zorgt voor een informatie-overload. Branded Content laat je jouw verhaal inspirerend overbrengen op je doelgroep.

Wat is Branded Content nu precies? Branded Content is vrij vertaald ‘door een merk of bedrijf gesponsorde content’- oftewel een (betaald) inhoudelijk ingestoken zakelijk artikel.

Bij deze wijze van adverteren is de insteek niet ‘plat’ commercieel (‘Koop bij Bakker Hendriks!’), maar gaan bedrijven en merken dieper in op het product of de dienst, de merkbeleving en de merkbelofte. Deze manier van marketing integreert het merk op natuurlijke wijze in content en uitingen. De insteek van een Branded Content-artikel kan bijvoorbeeld zijn ‘Bakker Hendriks bestaat 50 jaar’ – of een artikel over het indrukwekkende verhaal achter jouw organisatie, denk aan: ‘Vijfde generatie aan het roer bij Bakker Hendriks’.

Opvallen in zoekmachines en op social media

Branded Content betekent kwalitatieve aandacht voor je bedrijf. Zo maak je met jouw boodschap meer en langer impact op jouw doelgroep en potentiële klanten. Consumenten die tegenwoordig al zóveel te kiezen hebben. Juist daarom raden wij je aan deze ‘Brand Stories’ ook online door te plaatsen naar je eigen achterban, voor een zo optimaal mogelijk bereik. Want doordat deze zakelijke artikelen een minder nadrukkelijke commerciële insteek hebben, wijst de praktijk uit dat het delen van Branded Content op sociale media over het algemeen tot meer interactie, shares en likes leidt.

Branded Content versterkt bovendien je online positie in zoekmachines en helpt je bij het bevestigen van jouw bedrijf als autoriteit in je branche. Uiteindelijk zorgt het daarmee ook voor een toename van het aantal bezoekers op jouw website.

Branded Content en Rodi Media

Klinkt bovenstaand veelbelovend? Dan ben je bij Rodi Media aan het juiste adres. Onze lokale en regionale platforms hebben al jaren een sterke offline én online reputatie. Dat komt het succes van jouw Branded Content-campagne natuurlijk alleen maar ten goede.

Je content wordt geplaatst in onze huis-aan-huisbladen en op onze online kanalen.

Hoe werkt het?
Een van onze vakkundige redacteuren neemt een interview met je af. Je laat jouw persbericht of artikel dus door een professionele redacteur schrijven. Deze zorgt ook dat de content SEO-proof geschreven wordt, oftewel dat je zo goed mogelijk vindbaar bent in Google en andere zoekmachines. Ook wordt een foto gemaakt door een van onze fotografen voor extra impact op je doelgroep.

De Branded Content wordt niet getoond tussen de commerciële berichten en advertorials, maar krijgt een meer prominente plek in het reguliere nieuwsoverzicht in de Rodi Media-uitgaven en op Rodi.nl.

Voordelen Branded Content

Dit zijn de voordelen van Branded Content:

•          Je verhaal heeft inhoud, wordt beter gelezen dan een ‘platte’ commerciële boodschap en creëert zo meer impact

•          De content wordt SEO-proof geschreven en is daardoor beter zichtbaar in zoekmachines als Google

•          Deze zoekmachines zullen je website daarbij sneller als autoriteit zien

•          Jouw artikel of campagne krijgt een prominente plek in onze kranten en op de online kanalen

•          Door te kiezen voor de combinatie print + online versterkt je je boodschap

•          Artikelen worden vaker gedeeld binnen de doelgroep

Crossmediale campagne = extra impact

Wil je het effect van jouw Branded Content-campagne bij Rodi Media nog een extra boost geven? Combineer Branded Content dan met bijvoorbeeld Display Advertising, een Advertorial of een Partnerbijdrage. Ook zijn er genoeg mogelijkheden voor het online adverteren. Onze media-adviseurs denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op met een van onze collega’s via advies@rodi.nl of via 0226-333311.

Wens je naast publicatie in print + website ook doorplaatsing op onze socialmediakanalen en/of in de nieuwsbrief? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden.

BEKIJK OOK ONZE ANDERE PRODUCTEN