BDU Vakpers Rodi Media

AdLocal is de naam van een nieuw gezamenlijk platform van uitgeverijen van huis-aan-huiskranten. In totaal vertegenwoordigt AdLocal 37 huis-aan-huis-uitgevers die samen wekelijks ruim 200 kranten in Nederland uitbrengen. Het platform kent een oplage van meer dan 6 miljoen exemplaren en een gezamenlijke sales-aanpak van ruim 400 media-adviseurs, waarbij DPG Media de nationale adverteerders bedient.

AdLocal is opgericht om de dalende omzet-trend in huis-aan-huiskranten te keren. Dit platform benadrukt de kracht van huis-aan-huiskranten en dekt hiermee ruim 80% van de markt. Opdat adverteerders huis-aan-huiskranten als vast onderdeel van de communicatiemix blijven inzetten. Naast een eigen website heeft AdLocal ook landelijke, gezamenlijke acties.

Samenwerking tussen 37 uitgeverijen
Uniek aan AdLocal is de samenwerking tussen de 37 uitgevers. Ze geven gezamenlijk adverteerders inzichten over de kracht en toegevoegde waarde van lokale media en zorgen ervoor dat huis-aan-huiskranten hun belangrijke positie binnen de samenleving blijven vervullen. Het initiatief voor AdLocal is genomen door vier grote uitgevers: Telstar Mediagroep, Rodi Media, BDUMedia en DPG Media.

Kennis, inzicht, gemak en inspiratie
Op adlocal.nl vinden adverteerders op één plek alle ins en outs over dit lokale medium en het aanbod van titels. AdLocal maakt deze grote hoeveelheid aan informatie inzichtelijk met een handige selectie tool, waarmee adverteerders direct aan de slag kunnen. In de kaart van Nederland kunnen alle bij AdLocal aangesloten titels eenvoudig worden geselecteerd en kan met één druk op de knop direct een offerte aangevraagd worden.

Huis-aan-huiskranten hebben nog steeds een enorm bereik en impact in de lokale gemeenschap. 81% van de Nederlanders leest huis-aan-huiskranten en 51% neemt actie naar aanleiding van advertenties in huis-aan-huiskranten. De reclame-tolerantie in huis-aan-huiskranten is het hoogst van alle mediatypen (48%).

AdLocal gelooft in de kracht van huis-aan-huiskranten, maar kijkt ook naar de toekomst. Binnenkort worden op www.adlocal.nl ook lokale digitale proposities toegevoegd.

Matthijs Malipaard (directeur), Rodi Media: “Door hét kennis en informatiecentrum te zijn voor huis-aan-huiskranten is AdLocal de centrale plek om lokaal, regionaal en landelijk te inspireren en impact te creëren. Zo laten we naast adverteerders ook de lokale gemeenschap groeien en bloeien.”

Bas Stikkelorum (manager bureau & relatie), DPG Media: “Huis-aan-huis is deels een verborgen pareltje van de media: de lezer omarmt de huis-aan-krant massaal. En hopelijk kunnen wij nu met de start van AdLocal ook de adverteerder hierop wijzen en verbinden aan die 8 miljoen lezers.”

AdLocal.nl: Lokaler wordt het niet!

(foto stuurgroep: Van links naar rechts: Wilfred Pouleijn (BDUMedia), Erhard Soeterbroek (Telstar Mediagroep), Kees Reinders (DPG Media), Matthijs Malipaard (Rodi Media) en Bas Stikkelorum (DPG Media)