NGM Golfpersprijs 2020

Vele verenigingen en organisaties lieten het er niet bij zitten en toonden creativiteit om toch door te gaan. Ook als magazine moesten we schakelen in deze situatie. Met mooi nieuws als afsluiter van 2020. Nationaal Golfmagazine, uitgegeven door Rodi Media, is door een vakkundige jury gekozen tot winnaar van de Golfpersprijs 2020 in de categorie Tekst.
De prijs is toegekend voor de speciale editie van Nationaal Golfmagazine in april, die geheel gewijd was aan corona en de gevolgen voor de golfwereld. Deze editie werd bovendien alleen digitaal verspreid, in plaats van het gebruikelijke fysieke magazine. Dat dit initiatief werd gewaardeerd, bleek uit de vele positieve reacties. Ook de jury van de Golfpersprijs – bestaande uit de organiserende Nederlandse Vereniging van Golfspelende Journalisten, de NGF, de NVG en PGA Holland – was onder de indruk, zo blijkt uit het juryrapport van de winnende inzending.

Jury rapport
Begin dit jaar zijn wij allen overvallen door een pandemie. Daar waar door enkelen hier afwachtend op werd gereageerd, schakelde de winnaar pijlsnel. Hij kreeg het voor elkaar om in een heel kort tijdsbestek een speciale uitgave van zijn magazine te produceren. Vol met actualiteit waarbij de gehele golfwereld van alle kanten werd belicht. Van professional tot amateur, van beginner tot competitiespeler en van jong tot oud. Kortom, leesvoer voor elke golfer.

Het lijkt simpel, maar het is een hele onderneming om een compleet blad even om te turnen voor een onderwerp dat zelfs nu de gemoederen nog sterk bezighoudt. De verdiende winnaar in de categorie TEKST is geworden: De speciaal aan golf en corona gewijde digitale uitgave Nationaal Golfmagazine nr. 4 onder redactie van Eric Korver.

Jarenlange inspanning beloond
Overbodig te zeggen dat wij verguld zijn met de eer die ons ten deel is gevallen. We maken Nationaal Golfmagazine al zeventien jaar, hebben eerder mogen meedingen naar de prijs, maar zien onze jarenlange inspanningen binnen de Nederlandse golfwereld nu beloond. En dat maakt ons trots.

Nationaal Golfmagazine houdt al die jaren al de vinger aan de pols in de Nederlandse golfwereld. We berichten over de verrichtingen van de professionals op de verschillende internationale niveaus, volgen de topamateurs, de nationale competities, de golfsport in de breedte, brengen verenigingsnieuws en houden de lezers op de hoogte van de mooiste golfreizen en tips op gebied van fysiek, techniek en materiaal. Daarmee heeft Nationaal Golfmagazine zich een vaste plaats verworven in de Nederlandse golfwereld.

De toekomst
De prijs voor ons online magazine toont ook dat we verder kijken naar de toekomst om het golfnieuws op de juiste manier over te brengen. Naast het stijlvolle magazine ontwikkelen we verder met online kanalen. Het online magazine is daar een mooi voorbeeld van. Ook zien we positieve resultaten van de nieuwsbrief die wordt verstuurd naar ruim 10.000 golfliefhebbers door het hele land. Er zal tevens nog meer aandacht besteed worden aan www.nationaalgolfmagazine.nl. Voor elke lezer een geschikt platform bieden en extra crossmediale mogelijkheden voor onze klanten creëren, daar gaan we verder mee in 2021.

Natuurlijk hadden we dat niet alleen kunnen doen. Onze dank gaat daarom ook uit naar al die verenigingen, de managers, bestuurders die hebben meegeholpen aan de verspreiding van onze digitale editie, die op die manier meer dan honderdduizend golfers bereikte.

Een prijs is mooi. Maar een prijs is nooit een eindstation, een doel. Dat blijft voor ons ook in de hopelijk vele jaren die nog komen de golfwereld te voorzien van een magazine dat in alle opzichten lezenswaardig is. Want we weten natuurlijk heel goed aan wie we de meeste dank verschuldigd zijn. Onze trouwe lezers.

Het team van Nationaal Golfmagazine,
Eric Korver
Richard van Stralen