Redacteurs/112-redacteurs (stage)

Razende reporters, socialmedia-goeroes en tekstuele talenten: opgelet!

Ter ondersteuning van onze redactie zijn wij met spoed op zoek naar een aantal stagiairs die onze lokale en regionale content naar een hoger niveau kunnen tillen – vooral online. Klinkt weer lekker vaag, hè? Snappen we helemaal, daarom hieronder een overzicht van hoe je dag eruit zou kunnen komen te zien:

– Je komt rond 8.30 uur binnen op de redactie in Broek op Langedijk (of wat later als je in het weekend een topscore op je website hebt behaald met een fotoserie van de Sinterklaas-intocht) en geeft je bestelling voor de lunch door aan onze kantinekanjer Diana (succes met kiezen ?).

– Je checkt voor de regio waar jij verantwoordelijk voor bent (bijvoorbeeld Hoorn) wat hot news is. Ben je ook de huis-aan-huisbladredacteur van die regio? Online gaat altijd voor (behalve als de krant sluit natuurlijk) en dus krijg je een energieboost als jouw bericht over die grote brand van deze ochtend direct door het dak gaat qua bezoekerscijfers! Lekker bezig!

– Als de storm (brand) weer is gaan liggen en de krant gevuld – of je collega heeft dit al onder controle – is het tijd om je te storten op de duurzame artikelen. Dit is zogenaamde ‘evergreen’ content waarop nog wel jarenlang gezocht wordt door onze websitebezoekers. Denk aan ‘Waar kan ik parkeren in Alkmaar’ of ‘Grofvuil in Haarlem: dit moet je weten’. Deze artikelen hebben een bewezen groot bereik, waarmee je misschien wel in de top 5 van bestscorende websites van die maand eindigt! Klinkt goed, toch?

– Hebben we jou tot DÉ 112’er van onze redactie benoemd, omdat we zien hoe lekker jij gaat op zo snel en compleet mogelijk het laatste 112-nieuws online knallen (met wederom een piek in de bezoekerscijfers als resultaat – allemaal dankzij jou!)? Dan kan het zijn dat je vanavond nog met de politiewoordvoering belt voor de laatste info over dat ene ongeluk. Uitschrijven maar, foto’s erbij van onze 112-fotograaf en kom maar weer door met dat bereiksucces! Kun je vrijdagmiddag lekker wat eerder aan de vrijmibo, hard genoeg gewerkt weer voor deze week!

In het kort zijn we dus op zoek naar zowel reguliere redacteuren (voor website en eventueel hulp bij onze huis-aan-huiskranten) als een enthousiaste razende 112-reporter.

Interesse?  

Solliciteer eenvoudig door je CV en motivatie te uploaden. Heb je nog vragen? Bel dan met de afdeling P&O via 0226-333311 of mail naar pz@rodi.nl.

Hopelijk tot snel!