Redacteur Leon Vogelaar - Rodi Media

In deze rubriek geven we jou een exclusief kijkje in de Rodi-keuken! Wat houdt ons bezig? Dit keer een dag uit het leven van Leon Vogelaar, Coördinator Redactie bij Rodi Media.

Leuk je te spreken, Leon! Wat doe je precies bij Rodi?

Als redactiecoördinator werk ik samen met een team van bevlogen contentregisseurs die elke dag inwoners informeren over de laatste nieuwtjes, lokale evenementen en mooie achtergrondverhalen maken over alles en iedereen uit hun regio. Dat is niet alleen ontzettend leuk werk, maar ook nog eens heel waardevol. Want hoe mooi is het om lezers zowel online als offline met lokale content te informeren en te verbinden? ‘De samenleving laten bloeien’ staat niet voor niets in onze visie. Daar staat Rodi Media ook écht voor.”

Waarom is deze functie helemaal ‘jouw ding’?

“Het werk van een contentregisseur, oftewel redacteur, is een ontzettend leuke baan. Als redactiecoördinator werk ik dus de hele dag met bevlogen mensen die elke dag weer mooie verhalen maken. Dat geeft energie. Er zijn ook zó veel verhalen en nieuwsberichten die gedeeld moeten worden. Als ik dan zie dat we met de juiste content duizenden bezoekers naar onze Rodi.nl-nieuwssites trekken, word ik daar heel blij van!”

Begrijpelijk! En wat is dan je allermooiste herinnering bij Rodi?

“Mijn mooiste herinnering is eigenlijk niet één verhaal, maar de verhalen tijdens corona hebben wel indruk gemaakt. In een bizarre periode werd de kracht van lokale communicatie zó zichtbaar. Naast alle ellende gebeurden er ook prachtige dingen, die we óók deelden. Inwoners hadden een enorme behoefte om te weten wát er in hun omgeving allemaal speelde en daar konden we een belangrijke rol in vervullen. Dat is me bijgebleven, en voelde heel waardevol.”

Wat maakt het werken voor Rodi zo leuk?

“Het werk verveelt nooit. En dat allemaal in het warme bad van een familiebedrijf. Had ik al gezegd dat we een bedrijfsrestaurant hebben, waar je elke dag keuzestress hebt om tussen al het lekkers te kiezen? Daar moet je wel tegen kunnen”, knipoogt Leon.

Absoluut! Wil je zelf nog iets kwijt, Leon? Pak je moment!

“De actieve personeelsvereniging bedenkt de leukste uitjes, dus voor je het weet bak je zelf brood bij een lokale bakker, vaar je met je collega’s door een prachtig natuurgebied of sta je met een drankje bij de barbecue. Hashtag ‘gezelligman’!”

Lees ook: